Karácsonyi kézműves foglalkozás és tűzgyújtás

karácsonyi készülődés és tűzgyújtásKarácsony előtt minden évben arra készülünk, hogy megajándékozzuk szeretteinket. Nem is lehetne szebb ajándékot elképzelni, mint azt, amit saját kezünkkel készítünk. Ezen az ötleten felbuzdulva, s a régi hagyományokat éltetve, karácsonyi kézműves foglalkozást tartottuk a Művelődési Házban. Volt kellemes zene, ajándékkészítés, festés és színezés, Éva nénivel pedig gyönyörű szép asztaldíszeket készítettek a gyerekek és felnőttek egyaránt. A galériában megtekinthetitek az elkészült műveket. Azt kell mondjam, rég láttam ilyen csodás alkotásokat.

Mindeközben az udvaron már készült a finom tea a kicsiknek és forralt bor a nagyoknak. Az ajándékok elkészültek, így sétára adtuk a fejünket. A templomtéren feldíszített karácsonyfa mellett karácsonyi énekeket énekeltünk, gyertyát gyújtottunk és egy szép betlehemes játékot is láthattunk. Elfogyasztottuk a tea és forralt bor egy részét, majd az ünnepséget a Keleti Parkban, az Életfánál folytattuk. Volt egy kis történelemmesélés, versmondás, hatalmas tűzgyújtás és egy kis csemege azoknak, akik megéheztek a sok sétától. Végezetül, amiről a karácsonynak szólnia kellene: beszélgettünk, ünnepeltünk, azokkal az emberekkel, akikkel szívesen egy helyen, egy időben lennénk máskor is.

Ahhoz, hogy minden megvalósulhasson, nagyon sok segítő kézre volt szükségünk. Ezúton szeretnénk megköszönni azoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a karácsonyi hangulat megteremtéséhez.

Mindenkinek Békés Boldog Szép Karácsonyt Kívánunk.

Vélemény, hozzászólás?