Október 23-i ünnepség

DSC_0080-1024x6781956-os Forradalom és Szabadságharc emlékére tartott ünnepségünkön, az Arany János Általános Iskola 5. osztályos diákjai készültek műsorral. Ezt követően Egerág Község Önkormányzatának polgármestere jutalmazta meg azon személyeket és egyesületeket, akik a közösség érdekében jelentős munkát végeztek. 2014. október 23-án a következő kitüntetéseket kerültek kiosztásra.

Kairat Kambarovnak, a Kazah köztársaság konzuljának az Egerág Község Díszpolgára címet adományozta.
Kambarov úr, jelentős mértékben segítette Egerág község nemzetközi politikáját, valamint nagy szerepe volt a Keleti Népek Fesztiválja című rendezvényünk sikerében. Segédkezet nyújtott a Gyermekrajz Cserekiállítás létrejöttében. Az ő támogatásával tudtuk bevonni a Kazah gyermekeket, ennek az egerági kezdeményezésű programnak a lebonyolításába.
Szatmári Lórántnak az Egerágért Érdemérem Ifjúsági tagozat címet adományozta.
Lóránt pályafutása Egerágról indult. Ezt követően magasabb osztályokban és külföldön is futballozott. Jelenleg az első osztályban szereplő Pécs Együttesének csapatkapitánya. A közelmúltban meghívást kapott a válogatott keretbe is. Lóránt a sajtónak tett nyilatkozataiban rendszeresen megemlíti településünket, büszkén vállalja, hogy honnan indult pályafutása. Teljesítményével és mentalitásával igazi példakép az egerági ifjúság számára.
Szentirmai Zoltánné részére az Egerágért Érdemérem Közösségi tagozat címet adományozta.
Ági néni évtizedekig tanított az Egerági iskolában és jelenleg iskolánk nyugdíjasa. Keze alatt generációk sora nevelkedett. Ezzel a kitüntetéssel, mintegy életműdíjként köszöntük meg áldozatos munkáját.
Heilmann Vilmosné részére az Egerágért Érdemérem Közösségi tagozat címet adományozta.
Ilonka néni a nyugdíjas klub aktív tagja. Évtizedek óta fáradhatatlanul kiveszi részét a falu közösségi munkájából. Annak a csapatnak a tagja, akikre minden esetben számíthat a közösség, bármilyen munkáról is van szó.
Bólyi Sándor részére az Egerágért Érdemérem Közösségi tagozat címet adományozta.
Sándor fiatalkora óta aktív tagja a közösségnek. Minden megmozdulásban részt vesz. Évek óta jelentős segítséget nyújt a sportkör részére. A fesztivál és a jelentősebb rendezvények szakácsaként segítette az események sikerét. Szakmájából adódóan szinte napi segítséget nyújt konyhánk zavartalan működéséhez is.
Egerági Nyugdíjas Klubb részére Egerág Község Önkormányzata elismerő oklevelet és pénzjutalmat adott át.
Nyugdíjasaink az elmúlt években az ország különböző pontjain megtartott rendezvényeken, valamint a határokon túl is több száz fellépést bonyolítottak le. Több mint száz vendéget hoztak el Egerágra minden évben regionális, vagy országos rendezvényük keretében. Ezzel a példa értékű kulturális teljesítménnyel öregbítették Egerág hírnevét.
Az Egerági Sportegyesület részére Egerág Község Önkormányzata elismerő oklevelet és pénzjutalmat adott át.
Az egyesület minden önkormányzati segítség nélkül jelentős szerepet vállal az ifjúság nevelésében. Hasznos programot és elfoglaltságot biztosít számukra. Ezzel az egészséges életre nevelésben is élen jár.
Az Egerági Üstökös Egyesület részére Egerág község Önkormányzata elismerő oklevelet és pénzjutalmat adott át.
Az Üstökös versenyzői kiemelkedő munkát és eredményeket mutatnak fel évek óta. Két versenyzőjük, Katinka és Frigyes jelenleg is Amerikában van a világbajnokságon.

Vélemény, hozzászólás?