«

»

már 07 2016

Megkezdődött az eseménysorozat Egerágon

COVER_MG_4040_2_800px_KIEMELT2016. március 5-én az egerági Arany János Általános Iskola és Óvoda diákjainak aktív közerműködésével megkezdődött az Egerág Kulturális Központ Egyesület környezettudatosságot népszerűsítő eseménysorozata.

 

A kora tavaszi időjárásnak köszönhetően március 5-én az iskola udvarán összegyűlt a környék apraja-nagyja, hogy megtekintsék a 7-8. évfolyam előadását, melynek célja a szelektív hulladékgyűjtés fontossára irányítani a figyelmet. Diákok, tanárok, szülők és érdeklődők egyaránt figyelemmel kísérték a bemutatót.

“Látványos műsoruk során a gyerekek egy-egy színes zászlóval a kezükben táncolnak, mellyel az egyes hulladéktípusokat igyekeznek megjeleníteni. Előadásuk vezérfonalaként –zenében és mozgással kifejezésre juttatva– megjelenik az urbanizáció illetve az ipari forradalom következtében sokasodó szemét, illetve a később fogyasztói társadalom révén egyre növekvő hulladéktermelés. A mindebből kialakult, mára világméretűvé vált zűrzavar jelképeként a diákok a színes zászlók (szemétdombok) alatt elfeledett Föld köré gyűlnek, hogy a színek–hulladéktípusok szelektálásával megindulhasson az újrahasznosítás és az anyagok körforgása. Küldetésük sikerrel jár, a bolygó megtisztulva emelkedik fel(ül a nehézségeken).”

Ezt követően az iskola tanulói a környezettudatossághoz kapcsolódó workshopon vettek részt: a kisebbek a háztartási papírhulladékok újrahasznosításával húsvétváró nyuszi-figurákat készíthettek, a nagyobbak egy kérdőív kitöltésével számot adhattak a szelektív hulladékgyűjtésről szerzett tapasztalataikról. Az iskolai faliújságra kifüggesztett szelektív kisokos segítségével könnyen tisztázódtak a komolyabb fejtörést okozó kérdések is, egyúttal aktív eszmecsere indult meg az újrahasznosítás további lehetséges módjairól. A program sikerességét mutatja, hogy eközben megfogalmazódott egy, a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tanulmányi kirándulás igénye is.

A környezettudatos gondolkodás mellett a nap az egészséges táplálkozás jegyében telt, gazdagon megrakott zöldség- és gyümölcstálakkal illetve teljes kiőrlésű házi kenyérrel, házi padlizsánkrémmel várták a fiatalokat.

Az eseményen készült képek megtekinthetőek az alábbi linken:

» » » Képgaléria « « «

 

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az eseményen, tartsatok velünk március 8-án is!

www.szelektalok.hu

A projekt az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság támogatásával valósult meg.

Vélemény, hozzászólás?